Terug naar Thuis

Zorg ondersteuning

Bij jouw zorgtaken kun je ook ondersteuning krijgen:

Regelhulp

Regelhulp.nl is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft. Deze website bevat actuele en betrouwbare informatie op het gebied van zorg, ondersteuning, jeugdhulp en financiƫle regelingen bij ziekte of beperking.

Respijtwijzer

Wanneer u intensief voor een ander zorgt dan is het prettig wanneer u tijdelijk de zorg kunt overdragen. Zodat u even tijd voor u zelf heeft. Wanneer u dit regelmatig doet houdt u de zorg langer vol. Op tijdvoorjezelf.mezzo.nl vind je een landelijk overzicht van respijt- en ontspanningsmogelijkheden.

CIZ

Heb je blijvend intensieve zorg nodig? Dan kun je wellicht zorg krijgen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) onderzoekt of je daarvoor in aanmerking komt. Kijk voor meer informatie op www.ciz.nl

Hulpmiddelenwijzer

Je hebt hulp nodig bij alledaagse activiteiten. Maar welke oplossingen zijn er? En welke past het best bij jou? Met de Hulpmiddelenwijzer vind je de juiste oplossing voor jouw probleem.

Zorgverzekeringen

Welke zorgverzekering biedt het beste pakket dat past bij jouw mantelzorgsituatie? Kijk hier of vergelijk zelf op Zorgkompas