Terug naar Werk

Ondersteuning op het werk

HR afdeling

Medewerkers van de afdeling HR kunnen je meer vertellen over het beleid, de regelingen en eventuele cao-afspraken rondom werk en mantelzorg. Je kunt er terecht voor vragen, informatie en advies, maar ook om even te sparren als je er bijvoorbeeld met je leidinggevende niet uitkomt. Eventueel kun je een medewerker van personeelszaken vragen bij een gesprek aanwezig te zijn tussen jou en je leidinggevende of samen een gesprek voor te bereiden.

Bedrijfsarts of arbodienst

Heb je last van een verstoorde werk/privé balans, ervaar je stress, werkdruk of gezondheidsklachten, ga dan tijdig in gesprek met een arbo-deskundige. De afdeling Personeelszaken kan je vertellen hoe jouw werkgever dit geregeld heeft. Kijk ook eens op het intranet, hier kun je vaak relevante informatie vinden.

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Bedrijfsmaatschappelijk werk (BMW) verleent psychosociale hulpverlening: begeleiding gericht op problemen die voorkomen in de interactie tussen de persoon en zijn (werk-) omgeving. Aan de hand van een aantal gesprekken helpt BMW tot verheldering van een situatie/probleem en de hantering of oplossing daarvan.
Indien nodig kan BMW optreden als coach, conflictbemiddelaar tussen een medewerker en leidinggevende, procesbegeleider etc.

Op het intranet of in het bedrijfsreglement vind je vaak de contactgegevens van BMW binnen je organisatie. Eventueel kun je de informatie opvragen bij de afdeling Personeelszaken.

Vertrouwenspersoon

Iedere organisatie heeft een vertrouwenspersoon. Wil je jouw verhaal kwijt en vind je het belangrijk dat niemand het te weten komt, dan kun je terecht bij een vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon heeft geheimhoudingsplicht. Op het intranet of in het bedrijfsreglement vind je vaak de contactgegevens van een vertrouwenspersoon. Of vraag deze informatie op bij de afdeling HR.