Terug naar Werk

'Flexibiliteit moet van twee kanten komen. Ik spaar uren voor calamiteitenverlof.'

Angelique van de Laar-Geerts is medewerkster vergunningverlening bij de provincie Noord-Brabant. Ze werkt drie dagen in de week en combineert haar werk met de zorg voor haar slechtziende zoontje.

Samen oplossingen zoeken

'Als mijn zoontje niet op school zit, heeft hij begeleiding nodig bij z'n hobby's en bij gewone dagelijkse dingen. Toen ik merkte dat me dat te zwaar werd ben ik naar mijn bureauhoofd gegaan. Die had alle begrip voor mijn situatie en stond positief tegenover het zoeken naar oplossingen. Ik heb in mijn werk geen frontoffice taken dus ik hoef niet op vaste tijden aanwezig te zijn om mensen te woord te staan. Dat maakte het natuurlijk makkelijker. We hebben samen een oplossing bedacht die een combinatie is van ATV-uren sparen en af en toe wisselen van werkdagen. Daar kan ik goed mee uit de voeten'.

Openheid en collegialiteit zijn belangrijk

'Officieel werk ik vierentwintig uur per week maar ik maak elke week drie uur extra. Die uren spaar ik op voor calamiteitenverlof. Voor als ik op stel en sprong wegmoet omdat er iets aan de hand is met mijn zoontje, bijvoorbeeld. Daarnaast wissel ik soms met collega's van werkdagen. Dat kan omdat ik parttime werk, maar het is ook en vooral te danken aan de flexibiliteit van mijn collega's. Die zijn op de hoogte van mijn situatie en begrijpen dus waar ik heenga als ik opeens weg moet. Ze kijken niet raar op, maar wensen me sterkte. De openheid over wat en hoe is belangrijk'.

Flexibiliteit moet van twee kanten komen

'Maar nog belangrijker is het principe: 'flexibiliteit moet van twee kanten komen'. Het kan niet zo zijn dat ik aan mijn collega's en mijn werkgever vraag om rekening met mij te houden en dat ik daar zelf dan niks voor terug doe. Dus als het voor mijn werk nodig is dat ik er op een vrije dag ben, dan ben ik er. En als ze me nodig hebben op een dag dat ik thuis ben, dan weten ze me te vinden en dat mag ook. Ik zou tegen iedereen zeggen die voor eenzelfde probleem staat als ik: ga er heel snel en open over praten met je leidinggevende en informeer je collega's over je situatie. Dat is heel belangrijk en nogmaals: de flexibiliteit moet van twee kanten komen'.