Terug naar Mijzelf

Thema 1: Jouw verhaal

Jouw verhaal is belangrijk

Iedereen heeft een eigen verhaal, elke werk- en zorgsituatie is uniek. Als je je eigen verhaal goed kent, overzie je beter waar je allemaal mee bezig bent, waarom je het doet en hoe je het doet. Ook kun je je verhaal dan gemakkelijker delen met anderen zodat je omgeving meer begrip krijgt voor jouw situatie, met je mee kan denken en hulp aan kan bieden.

Aandacht voor hoe het nu gaat

Het combineren van werk- en mantelzorgtaken kan behoorlijk belastend zijn. De mantelzorgtaken komen bovenop andere activiteiten. Tijd om even afstand te nemen van de situatie, is er vaak niet. Toch is het goed om even stil te staan bij jouw werk- en zorgsituatie. Heb je het gevoel dat je geleefd wordt en vraag je je af of er nog wel ruimte is voor jou? Dan is het hoog tijd om aandacht te besteden aan hoe het nĂș gaat.

Op een ander manier kijken

De tijd nemen om na te denken over jouw verhaal en dit opschrijven, levert wat op. Je kunt daarna namelijk gemakkelijker naar jezelf en naar je situatie kijken. Als je iets van een afstandje bekijkt, kun je het immers van meer kanten bekijken. Zo ontstaan nieuwe inzichten. Vooral als je je soms (over)belast voelt, kan het helpen om knelpunten helder te krijgen.